Iron Maiden: The Book of Souls World Tour 2016

29.6.2016

Kaikkien aikojen suurimpiin metallibändeihin lukeutuva Iron Maiden saapuu kesällä useamman vuoden tauon jälkeen Suomeen. Tänä syksynä Suomessakin listaykköseksi nousseen ”The Book of Souls” -albuminsa julkaissut rocklegenda esiintyy keskiviikkona 29. kesäkuuta Hämeenlinnan Kantolan tapahtumapuistossa osana laajamittaista maailmankiertuettaan. Lipunmyynti konserttiin käynnistyy maanantaina 9. marraskuuta Lippupalvelussa.

The Book of Souls -maailmankiertueellaan Iron Maiden kiertää valtavalla Boeing 747-400 jumbojetillä, nimeltään Ed Force One. Pilottina toimii yhtyeen solisti Bruce Dickinson, ja jetin matkassa kulkee sekä bändi, henkilökunta että lavan tuotantokalusto. Lentomatkaa tulee yli 90 000 kilometriä kiertueen yltäessä 35 maahan.

”Emme malta odottaa, että pääsemme kiertueelle. Maiden suorastaan nauttii kiertueellaolosta ja fanien tapaaminen on meille kaikkein tärkeintä. Kun aloitamme kiertueen Yhdysvalloista helmikuun lopulla, tulee kuluneeksi 19 kuukautta viimeisestä Sonisphere-keikastamme Iso-Britanniassa, joten alamme todella olla valmiita. Tulee olemaan hienoa nousta uuteen Jumbo Ed Force Oneen crew’n ja kamojemme kanssa ja suunnata lavoille ympäri maailman”, kertoo Bruce Dickinson.

”Emme toki ole vielä päättäneet settilistan sisältöä, emmekä päätäkään ennen kuin aloitamme kiertueharjoitukset, mutta odotamme kovasti, että pääsemme soittamaan uusia biisejä livenä. Erityisesti koska levytys tehtiin niin pitkälti livenä. On kuitenkin aikaa siitä kun näimme teidät kaikki, joten olen varma, että mukaan mahtuu paljon myös vanhempia fanien suosikkeja. Uskon, että fanit tulevat ilahtumaan siitä, mitä meillä on mielessä. Olemme parhaillaan suunnittelemassa uuden show’n sisältöä, joten voin luvata, että työskentelemme erittäin kovasti tuodaksemme teille jotain todella ainutlaatuista ja sydämellä tehtyä! Te todellakin ansaitsette sen kärsivällisyydestänne”, Dickinson jatkaa.

”The Book of Souls” on yli 90 miljoonaa levyä myyneen Iron Maidenin 16. studioalbumi ja samalla bändin ensimmäinen tupla-studioalbumi. Albumi on myynyt Suomessa kultaa ja se piti julkaisunsa aikaan hallussaan albumilistan ykkössijaa kaksi viikkoa putkeen.

”Totesimme viime kesänä Kantolan tapahtumapuiston loistavaksi konserttipaikaksi. Olemme iloisia päästessämme esittelemään Iron Maidenille uuden konserttipuiston. Yhtyeen keikka tulee olemaan yksi ensi kesän suurimmista rockkonserteista”, kertoo konserttijärjestäjä Live Nation Finlandin pääpromoottori Scott Lavender. Iron Maiden on esiintynyt Suomessa viimeksi vuonna 2013, tuolloin Helsingissä Olympiastadionilla. Ensi kesän Hämeenlinnan konserttiin odotetaan yli 30 000 Iron Maiden -fania.

Iron Maidenin lämppäreinä nähdään Sabaton (SWE), The Raven Age (UK), Amon Amarth (SWE) sekä Stratovarius (FIN).

KONSERTTI:
Iron Maiden (UK) – The Book of Souls World Tour
Ke 29.6.2016 Kantolan tapahtumapuisto, Hämeenlinna
Portit avataan klo 16

LIPUT:
Palvelumaksuineen alkaen 82,50 euroa Ticketmasterin myyntipisteistä,
puhelinpalvelusta 0600 10 800 (1,98 €/min + pvm) ja verkkokaupasta.

 

LISÄTIEDOT:
Konsertin järjestäjä: Live Nation Finland
– promoottori: Scott Lavender
– tiedotus: Maritta Kettunen, puh. 09 856 73 453, maritta.kettunen@livenation.fi
– pressikuvat artistista ja media-akkreditoinnit: http://press.livenation.fi
– tapahtuman nettisivut www.ironmaidenfinland.fi

Iron Maidenin levy-yhtiö: Warner Music / Ramona Forsström, ramona.forsstrom@warnermusic.com

Hämeenlinnan kaupungin elinkeinoyhtiö Linnan Kehitys Oy, Jonna Piiroinen, puh. 050 318 0009, jonna.piiroinen@linnan.fi

Saapuminen:

Konserttiin saapuvien kannattaa liikkua Kantolan tapahtumapuistoon ja sieltä pois julkisilla liikennevälineillä, polkupyörällä tai kävellen.

Ilmapallot ohjaavat Kantolaan, asemille ja tilausajopysäkeille. Katso kartta.

Majoitus:

Hämeenlinnan hotellit, leirintäalueet ja muut majoittajat löydät täältä.

Parkkipaikat:

Hämeenlinnan pysäköintipaikat löydät täältä.

Kotimajoituksen tarjoamista harkitseville:

TEM, opas kotimajoitusta tarjoaville

Run to the Kantola

Keikkaa odotellessa tutustu Iron Maiden konserttilehteen.

VisitHämeenlinna

Lisätietoa Hämeenlinnasta visithameenlinna.fi